Maria Johnsen » politikk » Ja til dobbelt statsborgerskap!

Ja til dobbelt statsborgerskap!

Norge er det eneste landet i Norden som ikke tillater dobbelt statsborgerskap.
Det er flere gode argumenter for doble statsborgerskap. For det første, kan det ikke være lurt at mennesker som har bodd i Norge i mange år, ikke får delta i det politiske systemet. For det andre, kan dobbelt statsborgerskap bidra til integrering, ifølge Migration Integration Policy Index (MIPEX). Norge får en lavere plassering  i MIPEX enn Sverige, Portugal og Canada. Dette begrunnes blant annet med at dobbelt statsborgerskap ikke er akseptert.

I verden i dag er det mange mennesker som lever sine liv i to ulike land. Flere og flere er transanasjonale. Derfor godtar flere og flere land dobbelt statsborgerskap.  Av verdens rundt 200 stater praktiseres dette i mer enn 90 land, som for eksempel Australia, Belgia, Canada, Finland, Frankrike, Storbritannia og Sverige.  Et betydelig flertall i det regjeringsnedsatte Integreringsutvalget mener også at Norge bør åpne for dobbelt statsborgerskap.

«Det er ingen gode holdepunkter for å anta at man blir mer lojal til Norge og norske verdier når man sier fra seg sitt andre statsborgerskap.»Professor Andreas Føllesdal, UiO.

 𝐒𝐢 𝐉𝐚 𝐭𝐢𝐥 𝐃𝐨𝐛𝐛𝐞𝐥𝐭 𝐒𝐭𝐚𝐭𝐬𝐛𝐨𝐫𝐠𝐞𝐫𝐬𝐤𝐚𝐩! 

 𝐒𝐢 𝐉𝐚 𝐭𝐢𝐥 𝐃𝐨𝐛𝐛𝐞𝐥𝐭 𝐒𝐭𝐚𝐭𝐬𝐛𝐨𝐫𝐠𝐞𝐫𝐬𝐤𝐚𝐩! 

 𝐒𝐢 𝐉𝐚 𝐭𝐢𝐥 𝐃𝐨𝐛𝐛𝐞𝐥𝐭 𝐒𝐭𝐚𝐭𝐬𝐛𝐨𝐫𝐠𝐞𝐫𝐬𝐤𝐚𝐩!  𝐒𝐢 𝐉𝐚 𝐭𝐢𝐥 𝐃𝐨𝐛𝐛𝐞𝐥𝐭 𝐒𝐭𝐚𝐭𝐬𝐛𝐨𝐫𝐠𝐞𝐫𝐬𝐤𝐚𝐩! 

Debatt om #dobbeltstatsborgerskap under #arendalsuka.

Påmelding her: https://www.facebook.com/events/1723669947907549/

Vennligst fortell så mange mennesker som mulig om dette oppropet. Jo flere signaturer dette oppropet får, dess mer oppmerksomhet vil det få fra media og beslutningstakere. http://www.opprop.net/signatures/ja_til_dobbelt_statsborgerskap/start/890

 statsborgerskap.info 

#politikk #Norge #Trondheim #Bergen #Stavanger #Halden 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

Arkiv

Maria Johnsen | SEO | IT i landbruk | Multilingual Digital Marketing | Roses and Chocolates | The Freelancing | seo ekspert | Maria Johnsen | SEO Norway

hits