Maria Johnsen » helse » Gastrisk bypass kirurgi

Gastrisk bypass kirurgi

  • 22.05.2016 kl.16:20 i helse

Det er mer med en gastric bypass operasjon enn bare å gjøre magen din mindre. Under gastric bypass kirurgi, blir en stor del av pasienten sin mage stiftet sammen, slik at den blir som en liten pose.
Når du får en gastric bypass operasjon, vil du få en mage som bare tar omtrent tre spiseskjeer med mat om gangen. Når magesekken er redusert til størrelsen med en valnøtt, må du å følge et fast kosthold. Dette er viktig, så her bør du følge legen sitt råd nøye. Hvis du ikke følger disse rådene kan det fort gå galt.

Gastric Bypass Vs. Gastric Sleeve Weight Loss SurgeryKirurgen fjerner ikke noen del av magen eller andre vev når han utfører en gastric bypass operasjon. Denne operasjonen er den vanligste gastric bypass prosedyren som utføres i dag. I en annen mer komplisert gastric bypass operasjon, blir deler av magesekken fjernet. Dette er en relativt komplisert operasjon. Det er ikke alle som får slike operasjoner hos kirurger, dette er kun for de som er kraftig overvektig og som blir anbefalt dette av sin fastlege.

En undersøkelse blant pasienter som har utført en gastrisk bypass kirurgi, viser at over en femårsperiode vil pasienter mistet 58% av det de har som overvekt.

Når du spiser mat med mye søtningsprodukter eller mye sukker så vil dette føre til "dumping". Dette er en reaksjon som kan oppstå etter gastric bypass operasjoner. Dumping syndrom oppstår når tynntarmen fylles for raskt med ufordøyd mat fra magen, dette kan skje etter en gastric bypass operasjon.

Andre vanlige komplikasjoner etter en gastrisk bypass kirurgi kan du få av enkelte matvarer, vitaminer og mangel på mineraler, gallestein, blødende magesår, brokk og dehydrering. Det viktigste av alt er at etter en gastric bypass operasjon så har du en mye mindre mage å fylle. Du vil fort merke vekttap og at kroppen din fungerer bedre enn tidligere.


 

Hvis du ønsker å kontrollere ditt kosthold og gå ned i vekt effektivt, kan du vurdere bypass mage kirurgi. Det er en operasjon som vil skape en liten pose i magen som vil begrense matinntaket ditt. Dette er en veldig effektiv måte å redusere mat og kaloriinntak. Mennesker som har gjennomgått Gastrisk bypass kirurgi vil føle seg mett med en gang. Noe som er en betydelig forskjell for de som ikke har hatt denne prosedyren. Imidlertid vil en Gastrisk bypass operasjon kreve en stor endring i livsstilen din, spesielt rett etter operasjonen. Les videre for å forstå hva Gastrisk bypass kirurgi er:
Gastric bypass kirurgi prosedyrer.


Med generell anestesi, vil en Gastrisk bypass operasjon gjøres ved å opprette flere snitt i magen. Når snittet er opprettet vil en frittliggende pose blir opprettet fra den øvre delen i mageområdet til spiserøret. Resten av magen, inkludert den nedre lukkemuskelen, er stiftet sammen og lukket slik at den ikke lenger kan fordøye og holde på maten. En muskel i øvre del av magen vil få maten til å gå inn i posen.


Det neste er at tynntarmen blir delt inn i øvre og nedre seksjoner med et snitt. Den øvre delen av tynntarmen er lukket og blir festet til den delen av magen som er stiftet sammen. Den nedre delen av tynntarmen kobles deretter til posen opprettet i øvre del av mageområdet. Deretter ser kirurgen for lekkasjer fra stiftene. Hvis ingen lekkasjer blir funnet, vil instrumentene bli tatt ut fra snittet. Snittene blir lukket og sydd sammen.

Etter å ha tatt en mage bypass operasjon, vil du fort føle deg mett og dermed vil du begrense ditt inntak av mat.

 

#gastriskbypasskirurgi #helse #gastriskbypass #kirurgi #trondheim #oslo #bergen #halden #søtprodukter #mat #tromsø #magekirurgi #vekttap

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

Arkiv

Maria Johnsen | SEO | IT i landbruk | Multilingual Digital Marketing | Roses and Chocolates | The Freelancing | seo ekspert | Maria Johnsen | SEO Norway

hits