Maria Johnsen » hår » Fakta Om Hårtap

Fakta Om Hårtap

  • 23.01.2016 kl.17:22 i hår

Den normale syklusen av hårvekst varer i 2 til 3 år. Hvert hår vokser ca 1 cm per måned i denne fasen. Rundt 90 prosent av håret på hodebunnen din vokser til enhver tid. Om lag 10 prosent av håret på hodebunnen din er til enhver tid i en hvilefase. Etter 3 til 4 måneder, faller håret som er i en hvilefase av og nytt hår begynner å vokse i stedet.

 
Det er vanlig å miste litt hår hver dag, siden dette er en del av denne syklusen. Imidlertid kan noen mennesker oppleve mye hårtap. Hårtap av denne typen kan påvirke menn, kvinner og barn.
 
Hva forårsaker overdreven hårtap?


En rekke ting kan føre til overdreven hårtap. For eksempel, om lag 3 eller 4 måneder etter en sykdom eller en stor operasjon, kan du plutselig miste mye hår. Dette hårtapet er knyttet til stress av sykdomen og er kun midlertidig.

 


Hormonelle problemer kan føre til hårtap. Hvis skjoldbruskkjertelen er overaktiv eller lite aktiv, kan det hende at håret faller av. Dette hårtapet kan vanligvis bli hjulpet av behandling av skjoldbrusksykdom. Håravfall kan oppstå hvis mannlige eller kvinnelige hormoner, kjent som androgener og østrogener, er ute av balanse. Ved å korrigere ubalansen av hormonene så kan man stoppe hårtapet.

Mange kvinner merker håravfall ca 3 måneder etter at de har fått barn. Dette tapet er også relatert til hormoner. Under graviditeten så vil du få høye nivåer av visse hormoner, disse fører til at håret som normalt ville falle av ikke gjør det.


Noen medisiner kan føre til hårtap. Denne typen hårtap øker når du slutter å ta medisinen. Legemidler som kan føre til hårtap er blodfortynner, legemidler som brukes for gikt, medisin mot høyt blodtrykk eller hjerteproblemer, vitamin A (hvis for mye er tatt), p-piller og antidepressivt.


Enkelte infeksjoner kan føre til hårtap. Soppinfeksjoner i hodebunnen kan føre til hårtap hos barn. Infeksjonen kan lett behandles med soppmidler.


Noen ganger kan hårtap forekomme av en del underliggende sykdommer, slik som lupus eller diabetes. Siden hårtap kan være et tidlig tegn på en sykdom, er det viktig å finne årsaken slik at det kan behandles.
 
Kan visse frisyrer eller behandlinger forårsake hårtap?


Ja. Hvis du bruker musefletter, har håret stramt eller bruker rettetang, kan det trekke på håret slik at det forårsaker en type håravfall som kalles trekkraft alopecia. Hvis dette stoppes før arrdannelse i hodebunnen utvikles, vil håret vokse tilbake som normalt. Men arr kan føre til permanent hårtap.

 

Naturlig mat som forebygger hårtap

 Disse er naturlig mat som forebygger håravfall.  Du kan også blande kokosolje og melk så masser dette i hodebunnen, la det stå i 20 minutter og vask. Det hjelper mot håravfall. Gjør dette en gang per uke.#hårtop #hår #helse #soppinfeksjon #trondheim #oslo #bergen #stavanger #tromsø #levanger #Steinkjer 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

Arkiv

Maria Johnsen | SEO | IT i landbruk | Multilingual Digital Marketing | Roses and Chocolates | The Freelancing | seo ekspert | Maria Johnsen | SEO Norway

hits